Göra rent persienner

Ärligt, när gjorde du rent dina persinner senast? Det är lätt att glömma bort att göra rent dem. Om de är i allt för dåligt skick, ja då kan du satsa på att köpa nya från Skånsk Fönstermiljö, men är de ok, se till att göra rent dem. Jag ska tipsa hur!

Så här gör du rent persiennerna

Persienner är riktiga snuskfällor och där samlas damm, hudavlagringar, avgaser och matos som får gro under lång tid. Det är inte ett måste att köpa så kallade persienborstar eller avancerade dammsugarmunstycken. Det går göra rent dem på enklare sätt. 

Om du har ett par bomullshandskar hemma, gärna modell lite grövre, sådana man använder i trädgården så kan dessa passa bra att använda. Det är bara att doppa dem i vatten med såpa eller diskmedel och vrid sedan ur. Ta på dig dem och du kommer åt överallt.

Gamla strumpor är annars perfekt att använda dig av. Det är bara att göra exakt samma som med bomullshandskarna. Sedan är det bara slänga strumpan när du är klar.

Gör en egen persiennrengörare

Du kan faktiskt göra din egen persiennrengörare. Du behöver då en gammal grilltång, eller liknande, fyra gummisnoddar och ett par mikrofiberdukar. Sedan virar du dukarna runt tängerna och fäster med gummisnoddarna. 

Så, nu har du tre smarta tips att testa för att göra rent dina persienner. Om du ändå vill köpa nya, kolla då in Skånsk Fönstermiljö.

24 May 2021