Lek och skoj

Det finns mycket i världen och livet som kräver allvar, men det finns lika mycket, minst, som kräver ett lätt sinne och avkopplad lekfullhet. Ju yngre man är desto mer lek och skoj behöver man, eller kräver man. Det är säkert så att man behöver lika mycket lek och skoj som vuxen, men man förstår det inte. Vi vuxna har en tendens att tro att vi är bättre ju allvarligare vi är.

Vi lär av barnen

Har man barn omkring sig så blir ens liv mer lekfullt, det säger sig självt. Men motstridigt nog blir det ofta också mer stressigt och kravfyllt. Man har ansvar för barnens uppväxt, att göra den trygg och solig och det finns hemskt många fallgropar att trilla i. Att uppfostra barn kräver både tålamod, egagemang och intresse. Kärleken kommer i regel av sig själv.

Leksaker överallt

Leksaker är ett givet inslag i en föälders liv. Dels ska man då och då handla leksaker; välja dem med omsorg och överraska på födelsedagar och jul och sådär. Dels ska man leva med leksaker kring sig under ganska många år. De flesta har en ganska klar, personlig tanke kring leksaker: vissa vill bara ha ekologiska leksaker till sina barn, andra köper bara andrahandsleksaker och ytterligare andra vill hela tiden ha nytt. Några begränsar sitt barns tillgång till leksaker och andra överröser dem så att de aldrig får varken sakna eller längta efter något. 

Idag kan man handla leksaker online också, vilket är väldigt smidigt. Det finns en mängd butiksaternativ för den som vill handla leksaker online. 

28 Oct 2016