Meningsfullt entreprenörskap

Att driva en verksamhet; känna det brinnande engagemanget för sitt skötebarn som en urkraft i magtrakten - det är verkligen att arbeta med mening. Att knata till ett jobb man känner noll passion för dag ut och dag in, bara för att få den månatliga lönechecken i brevlådan kan ta kol på vilken passionerad själ som helst, det är så viktigt att man följer sina drömmar, vågar ta risker och gör slag i saken när man inom sig vet att man har en briljant idé. 

Entreprenörer är ofta väldigt drivna människor och vissa driver sina förtag bara för att det är just driven som är deras bästa vapen. Andra har en idé som ligger dem varmt om hjärtat och låter det vara drivkraften för sitt företagande. Hur som helst så måste det finnas glöd och passion för att det ska funka.

Sålla bort kvävande uppgifter

Frågan som många aspirerande företagare ställer sig är om det går att driva ett företag utan att behöva ägna sig åt särskilt mycket "pappersarbete"? Måste man ha huvud för siffror? Måste man avsätta sina kvällar åt administration? Nej, det måste man inte!

Man kan anlita ett finansbolag för att sälja sina fakturor eller hjälp med administrationen av fakturorna. När man säljer en faktura så säljer man också allt ansvaret för den. Man får betalt nästan direkt och behöver inte längre oroa sig för indrivningen eller vänta på att betalningen ska genomföras. Finansbolaget köper ansvaret för fakturan i samband med fakturaköpet - det är verkligen en stor avlastning för nya företagare!

När man slipper oroa sig för fakturorona och administrativ arbete så kan man helhjärtat fokusera på sitt entreprenörskap - göra det man verkligen brinner för. Precis så ska det vara tycker jag.

12 Sep 2016