Smart satsa på solenergi

Solenergi, det är en evig energikälla som har en minimal påverkan på miljön. Då det talas mycket om klimatet och vad man kan göra för att göra det bättre, så kan det vara bra att investera i solcellsansläggningar. Det finns många fördelar med att satsa på detta. Även om det även kommer en del nackdelar med. Men, med fördelarna finns det bland annat att du kan generera el från solen, även då det är molnigt. Med en växelriktare så omvandlas energi till 230V växelström. Det finns solpaneler för huset tak, så väl som mindre varianter som kan sättas på husvagnar med mera, klicka här för att läsa om det. Sedan är det så att solpaneler behöver nästan inget underhåll.

Fler fördelar

En riktigt stor fördel är att du sparar energi samt att du även blir en god miljövän. Solenergin avger inte koldioxid eller andra utsläpp som påverkar atmosfären. Sedan kan du ha en egen elproduktion. Du är inte tvingad att köpa el från ett elbolag, som kanske höjer priset varje år. Du kan även spara el du inte förbrukar, genom ett solcellsbatteri. Du kan sälja det vidare eller använda senare. Sedan kan det även göra att ditt hus värde ökar.

Nackdelar då?

Nästan inget kommer utan i alla fall någon nackdel. Det som kan vara nackdel när det gäller solceller är att det är svårare med elproduktionen under vintern. Sedan är det en hög engångskostnad för att installera solceller. Dock kan du ju tjäna in på det senare. 

14 Feb 2020